Jak to działa

Powiedz nam, dokąd chcesz zlecić transport żywności lub produktów rolnych. Znajdziemy najlepszego przewoźnika do Twojego zlecenia.
Łączymy osoby i firmy ze zweryfikowanymi przewoźnikami, którzy przewożą żywność i produkty rolne.
Polska i cała Europa.

zaoszczędziliście z nami 92 817 000 zł 92 817 000 zł zaoszczędziliście z nami
913 000 wystawionych przesyłek 913 000 wystawionych przesyłek
0 zł za wystawienie ogłoszenia 0 zł za wystawienie ogłoszenia
48 000 przewoźników 48 000 przewoźników

Niedawno wykonane przewozy żywności i produktów rolnych:

Największy serwis
aukcji transportowych

Największy serwis
aukcji transportowych

Zaufani przewoźnicy

Tylko zweryfikowani
Przewoźnicy

97% zadowolonych klientów

Aż 97% zadowolonych
klientów od 2010r.

Wspomagamy ekologiczny transport

Wspomagamy
ekologiczny transport

Opinie

Rewelacja, ekspresowo, wg. ustaleń, punktualnie, informowanie o trasie i godz. dostarczenia na bieżąco, Pan Arkadiusz konkretny, uprzejmy, pomocny, taki powinien być przewoźnik, a do tego uśmiechnięty i życzliwy, szczerze polecam.

Szafa kolonialna 195 wysoka, 1 metr szeroka

,
Trasa: Przysucha - Grudziądz

szybko, sprawnie, bardzo dobry kontakt. szczerze polecam.

maska zderzak

,
Trasa: Luboń - Iwanowice Włościańskie

Super, profesjonalnie, bezpiecznie przewiezione pianino. Polecamy bez żadnych zastrzeżeń. Do tego miła obsługa , więc 5/5 pkt :).

Pianino Belarus

,
Trasa: Ostróda - Gdańsk

Przygotowanie do transportu

Planujesz transport żywności? Szukasz firmy, która zadba o ten niezwykle delikatny i znaczący ładunek? Kluczem do sukcesu w przewozie żywności jest przemyślany wybór firmy przewozowej. Wybierz doświadczonego przewoźnika spośród wielu firm dostępnych na Clicktrans.pl. 

Przewóz żywności to pojęcie dosyć szerokie. Może obejmować transport zboża, serów, roślin, produktów mięsnych, napojów alkoholowych czy produktów mrożonych. W transporcie jedzenia w żadnym wypadku nie można sobie pozwolić na nieprzestrzeganie obowiązujących norm. Jednocześnie czas, jak i warunki transportu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi być przewieziona na czas, aby nie wywołała problemów zdrowotnych u ludzi. Tutaj czas to nie tylko pieniądz, lecz także zdrowie. Więc tempo, ale również metoda przewozu ma spore znaczenie.

W czym przewożona jest żywność?

Żywność musi być transportowana w odpowiednio przystosowanych do tego pojazdach. Firmy transportowe muszą stosować się do prawnych norm. Pojazdy, których używa się w przewozie żywności muszą być zaakceptowane przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik chce przewozić mięso lub produkty pochodzenia zwierzęcego – pojazdy trzeba zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Ponadto, kierowca powinien posiadać aktualną książeczkę sanepidowską, a wszystkie produkty  pochodzenia zwierzęcego powinny zostać odnotowane przez powiatowego lekarza weterynarii.

W jakich samochodach transportuje się rzeczy do zjedzenia? Pojazdy przewożące artykuły spożywcze najprościej podzielić na chłodnicze oraz grzewcze. Istnieje kilka typów pojazdów chłodzących. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie mają własnego systemu chłodzenia, lecz przynajmniej mają izolowane ściany. Dzięki temu  przewożone produkty trzymają swoją temperaturę. Druga kategoria to pojazdy chłodnicze. One również mają izolowane boki i dach, lecz wyróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który utrzymuje wewnątrz pojazdu temperaturę nawet do -20°C. Poza tym w transporcie stosuje się także lodownie, które także mają izolowane ściany, jednakże odróżnia je odmienny mechanizm chłodzenia oparty, przykładowo na lodzie bądź skroplonych gazach.

Jakie są zasady przewozu żywności?

Niektóre produkty, takie jak: mrożone owoce morza czy lody z oczywistych względów muszą być transportowane w temperaturze poniżej zera. Jednak nie należy zakładać, że dotyczy to każdego typu jedzenia. Mięso, masło, przetwory mleczne bądź zboże nie wymagają transportu w chłodni, lecz z reguły muszą być przewożone w temperaturze zbliżonej do tej, która występuje w domowych lodówkach. Odpowiednie warunki oraz sposoby przewozu artykułów do spożycia określa kilka dokumentów. Przede wszystkim jest to ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11 maja 2001 roku oraz rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej powinna zapoznać się z tymi dokumentami.

Transport artykułów spożywczych z firmą transportową

Przewóz żywności wymaga skorzystania z wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie zorganizujesz samodzielnie. W trakcie poszukiwań zwróć uwagę, czy przewoźnik posiada wszystkie wymagane pozwolenia oraz odpowiedni pojazd. Przedstaw wszystkie wytyczne dotyczące temperatury i warunków transportu towaru.Upewnij się, że przewoźnik przyjął do wiadomości Twoje wskazówki do zlecenia. Im więcej szczegółów podasz, tym większa szansa na udany transport. Rekomendowane jest skorzystanie z oferty firmy, która posiada polisę OCP. Daje to możliwość ubiegania się o rekompensatę w razie ewentualnego zniszczenia ładunku. Sporą bazę doświadczonych przewoźników znajdziesz w naszym serwisie. Możesz za darmo wystawić zlecenie przewozu i sprawdzić oferowane wyceny oraz porozmawiać o szczegółach usługi z przewoźnikami. Publikacja ogłoszenia nie jest zobowiązująca, można je usunąć bądź nie zdecydować się na żadnego z usługodawców.

Koszt transportu produktów do spożycia

Ceny transportu żywności są szczególnie zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo ciężar, wymiary czy dystans do przebycia. W tym przypadku kluczowe znaczenie ma rodzaj transportowanych rzeczy, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, by transportowana żywność trafiła we właściwym stanie do punktu docelowego.

Poniżej przedstawiamy przykładowe zlecenia transportu produktów spożywczych, które zostały wykonane w naszym serwisie:

2 worki herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złRoślina orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Cena: 330 złSłoiki z przetworami przewożone w Polsce na dystansie 477 km – cena 120 zł

Planujesz transport żywności? Szukasz firmy, która zadba o ten niezwykle delikatny i znaczący ładunek? Kluczem do sukcesu w przewozie żywności jest przemyślany wybór firmy przewozowej. Wybierz doświadczonego przewoźnika spośród wielu firm dostępnych na Clicktrans.pl. 

Przewóz żywności to pojęcie dosyć szerokie. Może obejmować transport zboża, serów, roślin, produktów mięsnych, napojów alkoholowych czy produktów mrożonych. W transporcie jedzenia w żadnym wypadku nie można sobie pozwolić na nieprzestrzeganie obowiązujących norm. Jednocześnie czas, jak i warunki transportu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi być przewieziona na czas, aby nie wywołała problemów zdrowotnych u ludzi. Tutaj czas to nie tylko pieniądz, lecz także zdrowie. Więc tempo, ale również metoda przewozu ma spore znaczenie.

W czym przewożona jest żywność?

Żywność musi być transportowana w odpowiednio przystosowanych do tego pojazdach. Firmy transportowe muszą stosować się do prawnych norm. Pojazdy, których używa się w przewozie żywności muszą być zaakceptowane przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik chce przewozić mięso lub produkty pochodzenia zwierzęcego – pojazdy trzeba zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Ponadto, kierowca powinien posiadać aktualną książeczkę sanepidowską, a wszystkie produkty  pochodzenia zwierzęcego powinny zostać odnotowane przez powiatowego lekarza weterynarii.

W jakich samochodach transportuje się rzeczy do zjedzenia? Pojazdy przewożące artykuły spożywcze najprościej podzielić na chłodnicze oraz grzewcze. Istnieje kilka typów pojazdów chłodzących. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie mają własnego systemu chłodzenia, lecz przynajmniej mają izolowane ściany. Dzięki temu  przewożone produkty trzymają swoją temperaturę. Druga kategoria to pojazdy chłodnicze. One również mają izolowane boki i dach, lecz wyróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który utrzymuje wewnątrz pojazdu temperaturę nawet do -20°C. Poza tym w transporcie stosuje się także lodownie, które także mają izolowane ściany, jednakże odróżnia je odmienny mechanizm chłodzenia oparty, przykładowo na lodzie bądź skroplonych gazach.

Jakie są zasady przewozu żywności?

Niektóre produkty, takie jak: mrożone owoce morza czy lody z oczywistych względów muszą być transportowane w temperaturze poniżej zera. Jednak nie należy zakładać, że dotyczy to każdego typu jedzenia. Mięso, masło, przetwory mleczne bądź zboże nie wymagają transportu w chłodni, lecz z reguły muszą być przewożone w temperaturze zbliżonej do tej, która występuje w domowych lodówkach. Odpowiednie warunki oraz sposoby przewozu artykułów do spożycia określa kilka dokumentów. Przede wszystkim jest to ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11 maja 2001 roku oraz rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej powinna zapoznać się z tymi dokumentami.

Transport artykułów spożywczych z firmą transportową

Przewóz żywności wymaga skorzystania z wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie zorganizujesz samodzielnie. W trakcie poszukiwań zwróć uwagę, czy przewoźnik posiada wszystkie wymagane pozwolenia oraz odpowiedni pojazd. Przedstaw wszystkie wytyczne dotyczące temperatury i warunków transportu towaru.Upewnij się, że przewoźnik przyjął do wiadomości Twoje wskazówki do zlecenia. Im więcej szczegółów podasz, tym większa szansa na udany transport. Rekomendowane jest skorzystanie z oferty firmy, która posiada polisę OCP. Daje to możliwość ubiegania się o rekompensatę w razie ewentualnego zniszczenia ładunku. Sporą bazę doświadczonych przewoźników znajdziesz w naszym serwisie. Możesz za darmo wystawić zlecenie przewozu i sprawdzić oferowane wyceny oraz porozmawiać o szczegółach usługi z przewoźnikami. Publikacja ogłoszenia nie jest zobowiązująca, można je usunąć bądź nie zdecydować się na żadnego z usługodawców.

Koszt transportu produktów do spożycia

Ceny transportu żywności są szczególnie zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo ciężar, wymiary czy dystans do przebycia. W tym przypadku kluczowe znaczenie ma rodzaj transportowanych rzeczy, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, by transportowana żywność trafiła we właściwym stanie do punktu docelowego.

Poniżej przedstawiamy przykładowe zlecenia transportu produktów spożywczych, które zostały wykonane w naszym serwisie:

2 worki herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złRoślina orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Cena: 330 złSłoiki z przetworami przewożone w Polsce na dystansie 477 km – cena 120 zł
zobacz cały zwiń

Szukasz transportu?

Transport żywności i produktów rolnych Barcelona już od 110 zł!

Zleć transport