Jak to działa

Powiedz nam, dokąd chcesz zlecić transport żywności lub produktów rolnych. Znajdziemy najlepszego przewoźnika do Twojego zlecenia.
Łączymy osoby i firmy ze zweryfikowanymi przewoźnikami, którzy przewożą żywność i produkty rolne.
Polska i cała Europa.

zaoszczędziliście z nami 125 933 000 zł zaoszczędziliście z nami 125 933 000 zł 125 933 000 zł zaoszczędziliście z nami
1 198 000 wystawionych przesyłek 1 198 000 wystawionych przesyłek 1 198 000 wystawionych przesyłek
0 zł za wystawienie ogłoszenia 0 zł za wystawienie ogłoszenia 0 zł za wystawienie ogłoszenia
59 000 przewoźników 59 000 przewoźników 59 000 przewoźników

Niedawno wykonane przewozy żywności i produktów rolnych:

Największy serwis aukcji transportowych Największy serwis aukcji transportowych

Największy serwis
aukcji transportowych

Zaufani przewoźnicy Zaufani przewoźnicy

Tylko zweryfikowani
Przewoźnicy

97% zadowolonych klientów 97% zadowolonych klientów

Aż 97% zadowolonych
klientów od 2010r.

Wspomagamy ekologiczny transport Wspomagamy ekologiczny transport

Wspomagamy
ekologiczny transport

Opinie

Bardzo sprawny i pomocny przewoźnik, świetny kontakt. Polecam

Koniczyna

,
Trasa: Orneta - Nakomiady

Polecam wszystko zrealizowane jak w umowie.

Cebula big bag

Klient: Marcin G.
,
Trasa: Goryszewo - Kościuszków

Polecam! Szybko, sprawnie i przyjemnie :)

Do przewiezienia 2 duże rośliny - w 2 miejsca

Klient: Paweł P.
,
Trasa: Chorzów - Kazimierza Wielka

Media o nas

Przygotowanie do transportu

Planujesz przewiezienie artykułów żywnościowych? Szukasz firmy, która zadba o ten bardzo delikatny oraz znaczący ładunek? Kluczem do sukcesu w transporcie jedzenia jest rzetelny wybór firmy przewozowej. Zdecyduj się na sprawdzonego przewoźnika spośród licznych firm dostępnych na Clicktrans.pl. 

Przewóz produktów do spożycia to pojęcie dosyć ogólne. Może obejmować transport płodów rolnych, serów, roślin, mięsa, alkoholi bądź produktów mrożonych. W transporcie żywności w żadnym wypadku nie można sobie pozwolić na nieprzestrzeganie obowiązujących zasad. Zarówno czas, jak i warunki transportu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi być przewieziona na czas, by nie wywołała dolegliwości zdrowotnych u konsumentów. W tym przypadku czas to nie tylko pieniądz, ale także zdrowie. Więc tempo, ale też sposób przewozu ma spore znaczenie.

W czym transportowana jest spożywka?

Spożywka powinna być przewożona we właściwie dostosowanych do tego pojazdach. Firmy transportowe muszą przestrzegać prawnych norm. Pojazdy, których używa się w transporcie żywności muszą być zaakceptowane przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik planuje transportować mięso lub produkty pochodzenia zwierzęcego – samochody należy zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Ponadto, kierowca powinien posiadać ważną książeczkę sanepidowską, a wszystkie artykuły  pochodzenia nieroślinnego powinny zostać zarejestrowane przez powiatowego doktora weterynarii.

W jakich samochodach przewozi się artykuły do zjedzenia? Samochody przewożące żywność najprościej podzielić na chłodnicze oraz grzewcze. Można określić kilka typów pojazdów chłodniczych. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie posiadają swojego systemu chłodzenia, lecz za to posiadają izolowane ściany. Dzięki temu  transportowane produkty trzymają właściwą temperaturę. Druga kategoria to pojazdy chłodnicze. One także mają izolowane boki i dach, jednak odróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który pozwala utrzymać wewnątrz pojazdu temperaturę nawet w okolicy -20°C. Poza tym w przewozie stosuje się również lodownie, które także posiadają izolowane ściany, jednakże odróżnia je odmienny mechanizm chłodzenia oparty, np. na lodzie bądź skroplonych gazach.

Jakie są zasady przewozu żywności?

Niektóre produkty, takie jak: ryby mrożone czy mrożona śmietana z oczywistych powodów muszą być przewożone w temperaturze poniżej zera. Mimo tego nie należy przyjmować za pewnik, że dotyczy to każdego typu jedzenia. Produkty mięsne, masło, mleko bądź zboże nie wymagają transportu w chłodni, lecz z reguły muszą być transportowane w temperaturze podobnej do tej, która panuje w domowych lodówkach. Odpowiednie warunki i sposoby transportu produktów do spożycia określa zbiór dokumentów. Numerem jeden jest ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11 maja 2001 roku oraz rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej powinna zapoznać się z tymi regulacjami.

Przewóz artykułów spożywczych z firmą transportową

Przewóz spożywki wymaga wykorzystania wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie można zrobić na własną rękę. Podczas poszukiwań sprawdź, czy przewoźnik ma wszystkie wymagane pozwolenia i odpowiedni pojazd. Przekaż wszystkie wytyczne dotyczące temperatury i warunków przewozu towaru.Upewnij się, że przewoźnik przyjął do wiadomości Twoje do zlecenia. Im więcej informacji podasz, tym większa szansa na udany transport. Rekomendowane jest skorzystanie z usług firmy, która zapewnia polisę OCP. Daje to możliwość ubiegania się o rekompensatę w razie ewentualnego zniszczenia ładunku. Sporą bazę sprawdzonych przewoźników znajdziesz na naszej platformie. Możesz za darmo opublikować ofertę transportu i sprawdzić oferowane wyceny oraz omówić szczegóły zlecenia z przewoźnikami. Publikacja zlecenia nie jest zobowiązująca, można je usunąć bądź nie zdecydować się na żadnego z usługodawców.

Koszt transportu żywności

Ceny przewozu żywności są bardzo zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo ciężar, wymiary czy dystans do pokonania. W tym przypadku ogromne znaczenie ma rodzaj przewożonych rzeczy, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, by przewożona żywność trafiła w odpowiednim stanie do punktu docelowego.

Poniżej przedstawiamy przykładowe zlecenia transportu spożywki, które zostały zrealizowane w naszym serwisie:

2 worki herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złDrzewko orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Koszt: 330 złSłoiki z zaprawami przewożone w Polsce na trasie 477 km – koszt: 120 zł

Planujesz przewiezienie artykułów żywnościowych? Szukasz firmy, która zadba o ten bardzo delikatny oraz znaczący ładunek? Kluczem do sukcesu w transporcie jedzenia jest rzetelny wybór firmy przewozowej. Zdecyduj się na sprawdzonego przewoźnika spośród licznych firm dostępnych na Clicktrans.pl. 

Przewóz produktów do spożycia to pojęcie dosyć ogólne. Może obejmować transport płodów rolnych, serów, roślin, mięsa, alkoholi bądź produktów mrożonych. W transporcie żywności w żadnym wypadku nie można sobie pozwolić na nieprzestrzeganie obowiązujących zasad. Zarówno czas, jak i warunki transportu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi być przewieziona na czas, by nie wywołała dolegliwości zdrowotnych u konsumentów. W tym przypadku czas to nie tylko pieniądz, ale także zdrowie. Więc tempo, ale też sposób przewozu ma spore znaczenie.

W czym transportowana jest spożywka?

Spożywka powinna być przewożona we właściwie dostosowanych do tego pojazdach. Firmy transportowe muszą przestrzegać prawnych norm. Pojazdy, których używa się w transporcie żywności muszą być zaakceptowane przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik planuje transportować mięso lub produkty pochodzenia zwierzęcego – samochody należy zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Ponadto, kierowca powinien posiadać ważną książeczkę sanepidowską, a wszystkie artykuły  pochodzenia nieroślinnego powinny zostać zarejestrowane przez powiatowego doktora weterynarii.

W jakich samochodach przewozi się artykuły do zjedzenia? Samochody przewożące żywność najprościej podzielić na chłodnicze oraz grzewcze. Można określić kilka typów pojazdów chłodniczych. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie posiadają swojego systemu chłodzenia, lecz za to posiadają izolowane ściany. Dzięki temu  transportowane produkty trzymają właściwą temperaturę. Druga kategoria to pojazdy chłodnicze. One także mają izolowane boki i dach, jednak odróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który pozwala utrzymać wewnątrz pojazdu temperaturę nawet w okolicy -20°C. Poza tym w przewozie stosuje się również lodownie, które także posiadają izolowane ściany, jednakże odróżnia je odmienny mechanizm chłodzenia oparty, np. na lodzie bądź skroplonych gazach.

Jakie są zasady przewozu żywności?

Niektóre produkty, takie jak: ryby mrożone czy mrożona śmietana z oczywistych powodów muszą być przewożone w temperaturze poniżej zera. Mimo tego nie należy przyjmować za pewnik, że dotyczy to każdego typu jedzenia. Produkty mięsne, masło, mleko bądź zboże nie wymagają transportu w chłodni, lecz z reguły muszą być transportowane w temperaturze podobnej do tej, która panuje w domowych lodówkach. Odpowiednie warunki i sposoby transportu produktów do spożycia określa zbiór dokumentów. Numerem jeden jest ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11 maja 2001 roku oraz rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej powinna zapoznać się z tymi regulacjami.

Przewóz artykułów spożywczych z firmą transportową

Przewóz spożywki wymaga wykorzystania wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie można zrobić na własną rękę. Podczas poszukiwań sprawdź, czy przewoźnik ma wszystkie wymagane pozwolenia i odpowiedni pojazd. Przekaż wszystkie wytyczne dotyczące temperatury i warunków przewozu towaru.Upewnij się, że przewoźnik przyjął do wiadomości Twoje do zlecenia. Im więcej informacji podasz, tym większa szansa na udany transport. Rekomendowane jest skorzystanie z usług firmy, która zapewnia polisę OCP. Daje to możliwość ubiegania się o rekompensatę w razie ewentualnego zniszczenia ładunku. Sporą bazę sprawdzonych przewoźników znajdziesz na naszej platformie. Możesz za darmo opublikować ofertę transportu i sprawdzić oferowane wyceny oraz omówić szczegóły zlecenia z przewoźnikami. Publikacja zlecenia nie jest zobowiązująca, można je usunąć bądź nie zdecydować się na żadnego z usługodawców.

Koszt transportu żywności

Ceny przewozu żywności są bardzo zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo ciężar, wymiary czy dystans do pokonania. W tym przypadku ogromne znaczenie ma rodzaj przewożonych rzeczy, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, by przewożona żywność trafiła w odpowiednim stanie do punktu docelowego.

Poniżej przedstawiamy przykładowe zlecenia transportu spożywki, które zostały zrealizowane w naszym serwisie:

2 worki herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złDrzewko orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Koszt: 330 złSłoiki z zaprawami przewożone w Polsce na trasie 477 km – koszt: 120 zł
zobacz cały zwiń

Szukasz transportu?

Transport żywności i produktów rolnych Менск już od 110 zł!

Zleć transport