Jak to działa

Powiedz nam, dokąd chcesz zlecić transport żywności lub produktów rolnych. Znajdziemy najlepszego przewoźnika do Twojego zlecenia.
Łączymy osoby i firmy ze zweryfikowanymi przewoźnikami, którzy przewożą żywność i produkty rolne.
Polska i cała Europa.

zaoszczędziliście z nami 118 396 000 zł zaoszczędziliście z nami 118 396 000 zł 118 396 000 zł zaoszczędziliście z nami
1 130 000 wystawionych przesyłek 1 130 000 wystawionych przesyłek 1 130 000 wystawionych przesyłek
0 zł za wystawienie ogłoszenia 0 zł za wystawienie ogłoszenia 0 zł za wystawienie ogłoszenia
56 000 przewoźników 56 000 przewoźników 56 000 przewoźników

Niedawno wykonane przewozy żywności i produktów rolnych:

Największy serwis aukcji transportowych Największy serwis aukcji transportowych

Największy serwis
aukcji transportowych

Zaufani przewoźnicy Zaufani przewoźnicy

Tylko zweryfikowani
Przewoźnicy

97% zadowolonych klientów 97% zadowolonych klientów

Aż 97% zadowolonych
klientów od 2010r.

Wspomagamy ekologiczny transport Wspomagamy ekologiczny transport

Wspomagamy
ekologiczny transport

Opinie

Polecam szybko sprawnie godny polecenia przewoźnik. Napewno jeszcze skorzystam z jego usług.

Paczka drzwi z ramą

Klient: Tadeusz C.
,
Trasa: Stalowa Wola - Swołowo

Uczciwy I rzetelny. Transport podstawiony na czas gorąco polecam jeśli komuś zależy na profesjonaliście.

Cebula big bag 1000 kg

Klient: Marcin G.
,
Trasa: Goryszewo - Kościuszków

Wszystko ok polecam

15 szt drzewek świerk serbski

Klient: Marek D.
,
Trasa: Bielsko-Biała - Olsztyn

Media o nas

Przygotowanie do transportu

Planujesz transport artykułów żywnościowych? Poszukujesz firmy, która zadba o ten bardzo delikatny oraz znaczący ładunek? Kluczem do sukcesu w transporcie żywności jest przemyślany wybór przewoźnika. Zdecyduj się na sprawdzonego przewoźnika spośród wielu firm dostępnych na Clicktrans.pl. 

Przewóz żywności to pojęcie dosyć szerokie. Może dotyczyć przewozu zboża, nabiału, roślin, produktów mięsnych, alkoholi czy produktów mrożonych. W transporcie jedzenia w żadnym wypadku nie można sobie pozwolić na odstępstwa od obowiązujących norm. Zarówno czas, jak i warunki transportu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi być przewieziona na czas, aby nie wywołała problemów zdrowotnych u konsumentów. Tutaj czas to nie tylko pieniądz, ale również zdrowie. Więc tempo, ale też metoda transportu ma niemałe znaczenie.

W czym przewożona jest żywność?

Żywność musi być transportowana w odpowiednio przystosowanych do tego pojazdach. Firmy przewozowe muszą stosować się do prawnych norm. Pojazdy, których używa się w przewozie artykułów spożywczych muszą być zatwierdzone przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik planuje przewozić mięso lub produkty pochodzenia zwierzęcego – pojazdy trzeba zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Co więcej, kierowca powinien mieć aktualną książeczkę sanepidowską, a wszystkie artykuły  pochodzenia nieroślinnego powinny zostać zarejestrowane przez powiatowego lekarza weterynarii.

W jakich samochodach transportuje się rzeczy do zjedzenia? Samochody przewożące artykuły spożywcze najłatwiej podzielić na chłodnicze i grzewcze. Można określić kilka rodzajów pojazdów chłodniczych. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie mają własnego systemu chłodzenia, lecz przynajmniej mają izolowane ściany. Dzięki nim  transportowane produkty utrzymują swoją temperaturę. Druga kategoria to pojazdy chłodnicze. One również posiadają izolowane boki oraz dach, jednak odróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który pozwala utrzymać wewnątrz pojazdu temperaturę nawet do -20°C. Poza tym w przewozie używa się także lodownie, które także mają izolowane ściany, jednak odróżnia je odmienny mechanizm chłodzenia oparty, przykładowo na lodzie lub skroplonych gazach.

Jakie są reguły dotyczące przewozu żywności?

Niektóre produkty, takie jak: mrożone owoce morza czy lody z oczywistych względów muszą być przewożone w temperaturze poniżej 0. Jednak nie należy zakładać, że dotyczy to każdego typu jedzenia. Mięso, masło, przetwory mleczne bądź produkty rolne nie wymagają transportu w chłodni, jednak z reguły powinny być transportowane w temperaturze podobnej do tej, która panuje w domowych lodówkach. Odpowiednie warunki i sposoby transportu produktów do spożycia wyznacza zbiór dokumentów. Przede wszystkim jest to ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11.05.2011 r. oraz rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej musi zapoznać się z powyższymi dokumentami.

Transport produktów spożywczych z firmą transportową

Przewóz spożywki wymaga wykorzystania wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie zorganizujesz samodzielnie. W trakcie poszukiwań zwróć uwagę, czy przewoźnik posiada wszystkie wymagane zezwolenia oraz odpowiedni pojazd. Przedstaw konkretne wytyczne odnośnie temperatury i warunków transportu towaru.Upewnij się, że przewoźnik przyjął do wiadomości Twoje wytyczne do zlecenia. Im więcej szczegółów podasz, tym większa szansa na udany transport. Zalecane jest skorzystanie z oferty firmy, która posiada ubezpieczenie OCP. Daje to możliwość ubiegania się o rekompensatę w razie ewentualnego zniszczenia ładunku. Sporą bazę doświadczonych firm znajdziesz w naszym serwisie. Możesz za darmo opublikować ofertę transportu i sprawdzić oferowane wyceny a także omówić szczegóły zlecenia z przewoźnikami. Publikacja ogłoszenia nie jest zobowiązująca, można je usunąć bądź nie zdecydować się na żadnego z usługodawców.

Koszt przewozu produktów do spożycia

Ceny transportu żywności są bardzo zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo ciężar, wymiary bądź kilometry do pokonania. Tutaj ogromne znaczenie ma typ transportowanych produktów, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, by przewożona żywność dotarła w odpowiednim stanie na miejsce.

Poniżej prezentujemy przykładowe zlecenia transportu spożywki, które zostały zrealizowane na Clicktrans.pl:

2 opakowania herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złRoślina orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Koszt: 330 złSłoiki z przetworami przewożone w Polsce na trasie 477 km – cena 120 zł

Planujesz transport artykułów żywnościowych? Poszukujesz firmy, która zadba o ten bardzo delikatny oraz znaczący ładunek? Kluczem do sukcesu w transporcie żywności jest przemyślany wybór przewoźnika. Zdecyduj się na sprawdzonego przewoźnika spośród wielu firm dostępnych na Clicktrans.pl. 

Przewóz żywności to pojęcie dosyć szerokie. Może dotyczyć przewozu zboża, nabiału, roślin, produktów mięsnych, alkoholi czy produktów mrożonych. W transporcie jedzenia w żadnym wypadku nie można sobie pozwolić na odstępstwa od obowiązujących norm. Zarówno czas, jak i warunki transportu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi być przewieziona na czas, aby nie wywołała problemów zdrowotnych u konsumentów. Tutaj czas to nie tylko pieniądz, ale również zdrowie. Więc tempo, ale też metoda transportu ma niemałe znaczenie.

W czym przewożona jest żywność?

Żywność musi być transportowana w odpowiednio przystosowanych do tego pojazdach. Firmy przewozowe muszą stosować się do prawnych norm. Pojazdy, których używa się w przewozie artykułów spożywczych muszą być zatwierdzone przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik planuje przewozić mięso lub produkty pochodzenia zwierzęcego – pojazdy trzeba zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Co więcej, kierowca powinien mieć aktualną książeczkę sanepidowską, a wszystkie artykuły  pochodzenia nieroślinnego powinny zostać zarejestrowane przez powiatowego lekarza weterynarii.

W jakich samochodach transportuje się rzeczy do zjedzenia? Samochody przewożące artykuły spożywcze najłatwiej podzielić na chłodnicze i grzewcze. Można określić kilka rodzajów pojazdów chłodniczych. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie mają własnego systemu chłodzenia, lecz przynajmniej mają izolowane ściany. Dzięki nim  transportowane produkty utrzymują swoją temperaturę. Druga kategoria to pojazdy chłodnicze. One również posiadają izolowane boki oraz dach, jednak odróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który pozwala utrzymać wewnątrz pojazdu temperaturę nawet do -20°C. Poza tym w przewozie używa się także lodownie, które także mają izolowane ściany, jednak odróżnia je odmienny mechanizm chłodzenia oparty, przykładowo na lodzie lub skroplonych gazach.

Jakie są reguły dotyczące przewozu żywności?

Niektóre produkty, takie jak: mrożone owoce morza czy lody z oczywistych względów muszą być przewożone w temperaturze poniżej 0. Jednak nie należy zakładać, że dotyczy to każdego typu jedzenia. Mięso, masło, przetwory mleczne bądź produkty rolne nie wymagają transportu w chłodni, jednak z reguły powinny być transportowane w temperaturze podobnej do tej, która panuje w domowych lodówkach. Odpowiednie warunki i sposoby transportu produktów do spożycia wyznacza zbiór dokumentów. Przede wszystkim jest to ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11.05.2011 r. oraz rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej musi zapoznać się z powyższymi dokumentami.

Transport produktów spożywczych z firmą transportową

Przewóz spożywki wymaga wykorzystania wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie zorganizujesz samodzielnie. W trakcie poszukiwań zwróć uwagę, czy przewoźnik posiada wszystkie wymagane zezwolenia oraz odpowiedni pojazd. Przedstaw konkretne wytyczne odnośnie temperatury i warunków transportu towaru.Upewnij się, że przewoźnik przyjął do wiadomości Twoje wytyczne do zlecenia. Im więcej szczegółów podasz, tym większa szansa na udany transport. Zalecane jest skorzystanie z oferty firmy, która posiada ubezpieczenie OCP. Daje to możliwość ubiegania się o rekompensatę w razie ewentualnego zniszczenia ładunku. Sporą bazę doświadczonych firm znajdziesz w naszym serwisie. Możesz za darmo opublikować ofertę transportu i sprawdzić oferowane wyceny a także omówić szczegóły zlecenia z przewoźnikami. Publikacja ogłoszenia nie jest zobowiązująca, można je usunąć bądź nie zdecydować się na żadnego z usługodawców.

Koszt przewozu produktów do spożycia

Ceny transportu żywności są bardzo zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo ciężar, wymiary bądź kilometry do pokonania. Tutaj ogromne znaczenie ma typ transportowanych produktów, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, by przewożona żywność dotarła w odpowiednim stanie na miejsce.

Poniżej prezentujemy przykładowe zlecenia transportu spożywki, które zostały zrealizowane na Clicktrans.pl:

2 opakowania herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złRoślina orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Koszt: 330 złSłoiki z przetworami przewożone w Polsce na trasie 477 km – cena 120 zł
zobacz cały zwiń

Szukasz transportu?

Transport żywności i produktów rolnych Rijsenhout już od 110 zł!

Zleć transport