Jak to działa

Powiedz nam, dokąd chcesz zlecić transport żywności lub produktów rolnych. Znajdziemy najlepszego przewoźnika do Twojego zlecenia.
Łączymy osoby i firmy ze zweryfikowanymi przewoźnikami, którzy przewożą żywność i produkty rolne.
Polska i cała Europa.

zaoszczędziliście z nami 125 933 000 zł zaoszczędziliście z nami 125 933 000 zł 125 933 000 zł zaoszczędziliście z nami
1 198 000 wystawionych przesyłek 1 198 000 wystawionych przesyłek 1 198 000 wystawionych przesyłek
0 zł za wystawienie ogłoszenia 0 zł za wystawienie ogłoszenia 0 zł za wystawienie ogłoszenia
59 000 przewoźników 59 000 przewoźników 59 000 przewoźników

Niedawno wykonane przewozy żywności i produktów rolnych:

Największy serwis aukcji transportowych Największy serwis aukcji transportowych

Największy serwis
aukcji transportowych

Zaufani przewoźnicy Zaufani przewoźnicy

Tylko zweryfikowani
Przewoźnicy

97% zadowolonych klientów 97% zadowolonych klientów

Aż 97% zadowolonych
klientów od 2010r.

Wspomagamy ekologiczny transport Wspomagamy ekologiczny transport

Wspomagamy
ekologiczny transport

Opinie

Wszystko ok. Sumienny i uczciwy przewoźnik.

1 Paleta z karpami roślin (korzenie bylin zapakowane w pudełkach na jednej palecie)

Klient: Karol Ż.
,
Trasa: Stede Broec - Chełm

Serdecznie polecam! Przemily kontakt z Panem Andrzejem. Pozytyw 100%!

Kwiaty

Klient: Andrzej K.
,
Trasa: Emmen - Syrynia

Wszystko okej. Polecam!

Peugeot 207

,
Trasa: Zwickau - Sosnowiec

Media o nas

Przygotowanie do transportu

Planujesz transport żywności? Szukasz firmy, która zadba o ten bardzo delikatny i znaczący towar? Kluczem do sukcesu w transporcie żywności jest przemyślany wybór przewoźnika. Zdecyduj się na doświadczonego przewoźnika spośród wielu firm dostępnych na Clicktrans.pl. 

Transport żywności to pojęcie dosyć ogólne. Może obejmować transport płodów rolnych, serów, drzewek owocowych, mięsa, alkoholi czy mrożonek. W przewozie żywności pod żadnym pozorem nie można sobie pozwolić na nieprzestrzeganie obowiązujących norm. Jednocześnie czas, jak i warunki transportu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi być przewieziona na czas, by nie wywołała dolegliwości zdrowotnych u konsumentów. Tutaj czas to nie tylko pieniądz, lecz również zdrowie. Więc tempo, ale też sposób przewozu ma niemałe znaczenie.

W czym przewożona jest spożywka?

Żywność musi być przewożona w odpowiednio przystosowanych do tego pojazdach. Firmy przewozowe muszą przestrzegać prawnych norm. Pojazdy, których używa się w transporcie żywności muszą być zatwierdzone przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik planuje transportować mięso bądź produkty pochodzenia zwierzęcego – samochody trzeba zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Ponadto, kierowca powinien mieć ważną książeczkę sanepidowską, a wszystkie produkty  pochodzenia zwierzęcego powinny zostać zarejestrowane przez powiatowego lekarza weterynarii.

W jakich pojazdach transportuje się rzeczy do spożycia? Samochody przewożące artykuły spożywcze najprościej podzielić na chłodnicze i grzewcze. Istnieje kilka rodzajów pojazdów chłodniczych. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie posiadają własnego systemu chłodzenia, lecz za to mają izolowane ściany. Dzięki nim  przewożone produkty trzymają właściwą temperaturę. Kolejna kategoria to pojazdy chłodnicze. One także mają izolowane boki i dach, jednak odróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który utrzymuje wewnątrz pojazdu temperaturę nawet w okolicy -20°C. Poza tym w transporcie stosuje się także lodownie, które też mają izolowane ściany, jednakże odróżnia je inny mechanizm chłodzenia oparty, np. na lodzie lub skroplonych gazach.

Jakie są reguły dotyczące przewozu żywności?

Niektóre produkty, np. ryby mrożone bądź mrożona śmietana z oczywistych powodów muszą być przewożone w temperaturze poniżej zera. Mimo tego nie należy zakładać, że dotyczy to każdego rodzaju żywności. Produkty mięsne, masło, przetwory mleczne czy produkty rolne nie wymagają transportu w chłodni, jednak z reguły muszą być transportowane w temperaturze podobnej do tej, która panuje w typowych lodówkach. Właściwe warunki i sposoby transportu artykułów do spożycia określa kilka dokumentów. Numerem jeden jest ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11 maja 2001 roku oraz rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej musi zapoznać się z powyższymi dokumentami.

Przewóz produktów spożywczych z firmą transportową

Przewóz żywności wymaga wykorzystania wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie można zrobić na własną rękę. W trakcie poszukiwań zwróć uwagę, czy przewoźnik ma wszystkie niezbędne pozwolenia oraz właściwy pojazd. Przekaż konkretne wytyczne dotyczące temperatury i warunków przewozu towaru.Miej pewność, że przewoźnik przyjął do wiadomości Twoje wskazówki do zlecenia. Im więcej szczegółów podasz, tym większa szansa na zadowalający Ciebie efekt współpracy. Rekomendowane jest skorzystanie z usług firmy, która zapewnia ubezpieczenie OCP. Daje to możliwość ubiegania się o rekompensatę w razie ewentualnego zniszczenia ładunku. Bogatą bazę sprawdzonych przewoźników znajdziesz w naszym serwisie. Możesz bezpłatnie wystawić ofertę przewozu i sprawdzić oferowane ceny a także porozmawiać o szczegółach usługi z przewoźnikami. Publikacja ogłoszenia nie jest zobowiązująca, można je wycofać bądź nie zdecydować się na żadnego z oferentów.

Koszt transportu żywności

Ceny przewozu żywności są szczególnie zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo waga ładunku, wymiary bądź dystans do pokonania. Tutaj kluczowe znaczenie ma typ transportowanych produktów, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, by transportowana żywność dotarła we właściwym stanie do punktu docelowego.

Poniżej przedstawiamy przykładowe zlecenia transportu produktów spożywczych, które zostały wykonane w naszym serwisie:

Dwa worki herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złDrzewko orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Cena: 330 złSłoiki z zaprawami przewożone w Polsce na dystansie 477 km – cena 120 zł

Planujesz transport żywności? Szukasz firmy, która zadba o ten bardzo delikatny i znaczący towar? Kluczem do sukcesu w transporcie żywności jest przemyślany wybór przewoźnika. Zdecyduj się na doświadczonego przewoźnika spośród wielu firm dostępnych na Clicktrans.pl. 

Transport żywności to pojęcie dosyć ogólne. Może obejmować transport płodów rolnych, serów, drzewek owocowych, mięsa, alkoholi czy mrożonek. W przewozie żywności pod żadnym pozorem nie można sobie pozwolić na nieprzestrzeganie obowiązujących norm. Jednocześnie czas, jak i warunki transportu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi być przewieziona na czas, by nie wywołała dolegliwości zdrowotnych u konsumentów. Tutaj czas to nie tylko pieniądz, lecz również zdrowie. Więc tempo, ale też sposób przewozu ma niemałe znaczenie.

W czym przewożona jest spożywka?

Żywność musi być przewożona w odpowiednio przystosowanych do tego pojazdach. Firmy przewozowe muszą przestrzegać prawnych norm. Pojazdy, których używa się w transporcie żywności muszą być zatwierdzone przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik planuje transportować mięso bądź produkty pochodzenia zwierzęcego – samochody trzeba zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Ponadto, kierowca powinien mieć ważną książeczkę sanepidowską, a wszystkie produkty  pochodzenia zwierzęcego powinny zostać zarejestrowane przez powiatowego lekarza weterynarii.

W jakich pojazdach transportuje się rzeczy do spożycia? Samochody przewożące artykuły spożywcze najprościej podzielić na chłodnicze i grzewcze. Istnieje kilka rodzajów pojazdów chłodniczych. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie posiadają własnego systemu chłodzenia, lecz za to mają izolowane ściany. Dzięki nim  przewożone produkty trzymają właściwą temperaturę. Kolejna kategoria to pojazdy chłodnicze. One także mają izolowane boki i dach, jednak odróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który utrzymuje wewnątrz pojazdu temperaturę nawet w okolicy -20°C. Poza tym w transporcie stosuje się także lodownie, które też mają izolowane ściany, jednakże odróżnia je inny mechanizm chłodzenia oparty, np. na lodzie lub skroplonych gazach.

Jakie są reguły dotyczące przewozu żywności?

Niektóre produkty, np. ryby mrożone bądź mrożona śmietana z oczywistych powodów muszą być przewożone w temperaturze poniżej zera. Mimo tego nie należy zakładać, że dotyczy to każdego rodzaju żywności. Produkty mięsne, masło, przetwory mleczne czy produkty rolne nie wymagają transportu w chłodni, jednak z reguły muszą być transportowane w temperaturze podobnej do tej, która panuje w typowych lodówkach. Właściwe warunki i sposoby transportu artykułów do spożycia określa kilka dokumentów. Numerem jeden jest ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11 maja 2001 roku oraz rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej musi zapoznać się z powyższymi dokumentami.

Przewóz produktów spożywczych z firmą transportową

Przewóz żywności wymaga wykorzystania wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie można zrobić na własną rękę. W trakcie poszukiwań zwróć uwagę, czy przewoźnik ma wszystkie niezbędne pozwolenia oraz właściwy pojazd. Przekaż konkretne wytyczne dotyczące temperatury i warunków przewozu towaru.Miej pewność, że przewoźnik przyjął do wiadomości Twoje wskazówki do zlecenia. Im więcej szczegółów podasz, tym większa szansa na zadowalający Ciebie efekt współpracy. Rekomendowane jest skorzystanie z usług firmy, która zapewnia ubezpieczenie OCP. Daje to możliwość ubiegania się o rekompensatę w razie ewentualnego zniszczenia ładunku. Bogatą bazę sprawdzonych przewoźników znajdziesz w naszym serwisie. Możesz bezpłatnie wystawić ofertę przewozu i sprawdzić oferowane ceny a także porozmawiać o szczegółach usługi z przewoźnikami. Publikacja ogłoszenia nie jest zobowiązująca, można je wycofać bądź nie zdecydować się na żadnego z oferentów.

Koszt transportu żywności

Ceny przewozu żywności są szczególnie zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo waga ładunku, wymiary bądź dystans do pokonania. Tutaj kluczowe znaczenie ma typ transportowanych produktów, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, by transportowana żywność dotarła we właściwym stanie do punktu docelowego.

Poniżej przedstawiamy przykładowe zlecenia transportu produktów spożywczych, które zostały wykonane w naszym serwisie:

Dwa worki herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złDrzewko orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Cena: 330 złSłoiki z zaprawami przewożone w Polsce na dystansie 477 km – cena 120 zł
zobacz cały zwiń

Szukasz transportu?

Transport żywności i produktów rolnych Białystok już od 110 zł!

Zleć transport