Jak to działa

Powiedz nam, dokąd chcesz zlecić transport żywności lub produktów rolnych. Znajdziemy najlepszego przewoźnika do Twojego zlecenia.
Łączymy osoby i firmy ze zweryfikowanymi przewoźnikami, którzy przewożą żywność i produkty rolne.
Polska i cała Europa.

zaoszczędziliście z nami 80 920 000 zł 80 920 000 zł zaoszczędziliście z nami
809 000 wystawionych przesyłek 809 000 wystawionych przesyłek
0 zł za wystawienie ogłoszenia 0 zł za wystawienie ogłoszenia
43 000 przewoźników 43 000 przewoźników

Niedawno wykonane przewozy żywności i produktów rolnych:

Największy serwis
aukcji transportowych

Największy serwis
aukcji transportowych

Zaufani przewoźnicy

Tylko zweryfikowani
Przewoźnicy

97% zadowolonych klientów

Aż 97% zadowolonych
klientów od 2010r.

Wspomagamy ekologiczny transport

Wspomagamy
ekologiczny transport

Opinie

Przewóz zgodnie z oczekiwaniami. Kierowca bardzo miły i ugodowy, żadnych problemów, bardzo dobry kontakt. Serdecznie polecam!

4 krzesła

Klient: Dorota K.
,
Trasa: Wiesbaden - Zagrodno

Wszystko OK. POLECAM!

Mannheim - Bydgoszcz Mazda 3

Klient: Kuba K.
,
Trasa: Homburg - Bydgoszcz

Profesjonalne podjecie, dobry kontakt, wszystko na czas, miły kierowca. Polecam

3 palety

,
Trasa: Tczów - Tuchola

Przygotowanie do transportu

Planujesz transport żywności? Poszukujesz firmy, która zadba o ten bardzo delikatny i znaczący ładunek? Kluczem do sukcesu w transporcie żywności jest rzetelny wybór przewoźnika. Wybierz doświadczonego przewoźnika spośród licznych firm znajdujących się na Clicktrans.pl. 

Przewóz produktów do spożycia to pojęcie dosyć szerokie. Może dotyczyć przewozu zboża, serów, drzewek owocowych, mięsa, alkoholi czy produktów mrożonych. W przewozie żywności pod żadnym pozorem nie można sobie pozwolić na nieprzestrzeganie obowiązujących norm. Zarówno czas, jak i warunki przewozu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi być przewieziona na czas, by nie wywołała problemów zdrowotnych u konsumentów. W tym przypadku czas to nie tylko pieniądz, ale także zdrowie. Więc tempo, ale również sposób przewozu ma niemałe znaczenie.

W czym przewożona jest żywność?

Spożywka powinna być transportowana we właściwie przystosowanych do tego samochodach. Firmy przewozowe muszą przestrzegać prawnych regulacji. Pojazdy, których używa się w przewozie artykułów spożywczych muszą być zaakceptowane przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik planuje przewozić mięso bądź artykuły pochodzenia zwierzęcego – pojazdy należy zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Co więcej, kierowca powinien mieć aktualną książeczkę sanepidowską, a wszystkie produkty  pochodzenia zwierzęcego powinny zostać odnotowane przez powiatowego lekarza weterynarii.

W jakich samochodach przewozi się rzeczy do zjedzenia? Samochody przewożące żywność najprościej podzielić na chłodnicze oraz grzewcze. Można określić kilka rodzajów pojazdów chłodzących. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie mają własnego mechanizmu chłodzenia, lecz przynajmniej mają izolowane ściany. Dzięki nim  transportowane produkty trzymają właściwą temperaturę. Kolejna kategoria to pojazdy chłodnicze. One również posiadają izolowane boki oraz dach, lecz wyróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który utrzymuje wewnątrz pojazdu temperaturę nawet w okolicy -20°C. Poza tym w przewozie stosuje się również lodownie, które także posiadają izolowane ściany, jednak odróżnia je odmienny mechanizm chłodzenia oparty, przykładowo na lodzie bądź skroplonych gazach.

Jakie istnieją reguły dotyczące transportu żywności?

Niektóre produkty, np. ryby mrożone bądź lody z oczywistych powodów muszą być transportowane w temperaturze poniżej 0. Jednak nie należy zakładać, że dotyczy to każdego typu żywności. Mięso, masło, mleko czy zboże nie wymagają przewozu w chłodni, lecz z reguły muszą być przewożone w temperaturze podobnej do tej, która panuje w domowych lodówkach. Właściwe warunki oraz sposoby przewozu produktów spożywczych określa zbiór dokumentów. Przede wszystkim jest to ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11.05.2011 r. a także rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej powinna zapoznać się z powyższymi dokumentami.

Transport artykułów spożywczych z firmą transportową

Przewóz spożywki wymaga skorzystania z wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie można zrobić na własną rękę. W trakcie poszukiwań zwróć uwagę, czy przewoźnik posiada wszystkie niezbędne pozwolenia oraz odpowiedni pojazd. Przedstaw wszystkie wytyczne odnośnie temperatury i warunków transportu towaru.Miej pewność, że przewoźnik przyjął do wiadomości Twoje wskazówki do zlecenia. Im więcej informacji podasz, tym większa szansa na udany transport. Zalecane jest skorzystanie z usług firmy, która posiada ubezpieczenie OCP. Daje to możliwość ubiegania się o rekompensatę w razie ewentualnego zniszczenia towaru. Bogatą bazę doświadczonych firm znajdziesz w naszym serwisie. Możesz za darmo wystawić zlecenie przewozu i ocenić oferowane wyceny oraz omówić szczegóły usługi z przewoźnikami. Publikacja ogłoszenia nie jest zobowiązująca, można je wycofać bądź nie wybrać żadnego z oferentów.

Koszt przewozu produktów do spożycia

Ceny transportu żywności są bardzo zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo ciężar, wymiary bądź dystans do przebycia. Tutaj kluczowe znaczenie ma typ transportowanych rzeczy, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, aby transportowana żywność trafiła w odpowiednim stanie do punktu docelowego.

Poniżej prezentujemy przykładowe zlecenia transportu spożywki, które zostały zrealizowane na Clicktrans.pl:

2 opakowania herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złDrzewko orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Koszt: 330 złSłoiki z przetworami przewożone w Polsce na trasie 477 km – koszt: 120 zł

Planujesz transport żywności? Poszukujesz firmy, która zadba o ten bardzo delikatny i znaczący ładunek? Kluczem do sukcesu w transporcie żywności jest rzetelny wybór przewoźnika. Wybierz doświadczonego przewoźnika spośród licznych firm znajdujących się na Clicktrans.pl. 

Przewóz produktów do spożycia to pojęcie dosyć szerokie. Może dotyczyć przewozu zboża, serów, drzewek owocowych, mięsa, alkoholi czy produktów mrożonych. W przewozie żywności pod żadnym pozorem nie można sobie pozwolić na nieprzestrzeganie obowiązujących norm. Zarówno czas, jak i warunki przewozu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi być przewieziona na czas, by nie wywołała problemów zdrowotnych u konsumentów. W tym przypadku czas to nie tylko pieniądz, ale także zdrowie. Więc tempo, ale również sposób przewozu ma niemałe znaczenie.

W czym przewożona jest żywność?

Spożywka powinna być transportowana we właściwie przystosowanych do tego samochodach. Firmy przewozowe muszą przestrzegać prawnych regulacji. Pojazdy, których używa się w przewozie artykułów spożywczych muszą być zaakceptowane przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik planuje przewozić mięso bądź artykuły pochodzenia zwierzęcego – pojazdy należy zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Co więcej, kierowca powinien mieć aktualną książeczkę sanepidowską, a wszystkie produkty  pochodzenia zwierzęcego powinny zostać odnotowane przez powiatowego lekarza weterynarii.

W jakich samochodach przewozi się rzeczy do zjedzenia? Samochody przewożące żywność najprościej podzielić na chłodnicze oraz grzewcze. Można określić kilka rodzajów pojazdów chłodzących. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie mają własnego mechanizmu chłodzenia, lecz przynajmniej mają izolowane ściany. Dzięki nim  transportowane produkty trzymają właściwą temperaturę. Kolejna kategoria to pojazdy chłodnicze. One również posiadają izolowane boki oraz dach, lecz wyróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który utrzymuje wewnątrz pojazdu temperaturę nawet w okolicy -20°C. Poza tym w przewozie stosuje się również lodownie, które także posiadają izolowane ściany, jednak odróżnia je odmienny mechanizm chłodzenia oparty, przykładowo na lodzie bądź skroplonych gazach.

Jakie istnieją reguły dotyczące transportu żywności?

Niektóre produkty, np. ryby mrożone bądź lody z oczywistych powodów muszą być transportowane w temperaturze poniżej 0. Jednak nie należy zakładać, że dotyczy to każdego typu żywności. Mięso, masło, mleko czy zboże nie wymagają przewozu w chłodni, lecz z reguły muszą być przewożone w temperaturze podobnej do tej, która panuje w domowych lodówkach. Właściwe warunki oraz sposoby przewozu produktów spożywczych określa zbiór dokumentów. Przede wszystkim jest to ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11.05.2011 r. a także rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej powinna zapoznać się z powyższymi dokumentami.

Transport artykułów spożywczych z firmą transportową

Przewóz spożywki wymaga skorzystania z wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie można zrobić na własną rękę. W trakcie poszukiwań zwróć uwagę, czy przewoźnik posiada wszystkie niezbędne pozwolenia oraz odpowiedni pojazd. Przedstaw wszystkie wytyczne odnośnie temperatury i warunków transportu towaru.Miej pewność, że przewoźnik przyjął do wiadomości Twoje wskazówki do zlecenia. Im więcej informacji podasz, tym większa szansa na udany transport. Zalecane jest skorzystanie z usług firmy, która posiada ubezpieczenie OCP. Daje to możliwość ubiegania się o rekompensatę w razie ewentualnego zniszczenia towaru. Bogatą bazę doświadczonych firm znajdziesz w naszym serwisie. Możesz za darmo wystawić zlecenie przewozu i ocenić oferowane wyceny oraz omówić szczegóły usługi z przewoźnikami. Publikacja ogłoszenia nie jest zobowiązująca, można je wycofać bądź nie wybrać żadnego z oferentów.

Koszt przewozu produktów do spożycia

Ceny transportu żywności są bardzo zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo ciężar, wymiary bądź dystans do przebycia. Tutaj kluczowe znaczenie ma typ transportowanych rzeczy, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, aby transportowana żywność trafiła w odpowiednim stanie do punktu docelowego.

Poniżej prezentujemy przykładowe zlecenia transportu spożywki, które zostały zrealizowane na Clicktrans.pl:

2 opakowania herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złDrzewko orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Koszt: 330 złSłoiki z przetworami przewożone w Polsce na trasie 477 km – koszt: 120 zł
zobacz cały zwiń

Szukasz transportu?

Transport żywności i produktów rolnych już od 110 zł!

Zleć transport