Jak to działa

Powiedz nam, dokąd chcesz zlecić transport żywności lub produktów rolnych. Znajdziemy najlepszego przewoźnika do Twojego zlecenia.
Łączymy osoby i firmy ze zweryfikowanymi przewoźnikami, którzy przewożą żywność i produkty rolne.
Polska i cała Europa.

zaoszczędziliście z nami 101 175 000 zł zaoszczędziliście z nami 101 175 000 zł 101 175 000 zł zaoszczędziliście z nami
982 000 wystawionych przesyłek 982 000 wystawionych przesyłek 982 000 wystawionych przesyłek
0 zł za wystawienie ogłoszenia 0 zł za wystawienie ogłoszenia 0 zł za wystawienie ogłoszenia
51 000 przewoźników 51 000 przewoźników 51 000 przewoźników

Niedawno wykonane przewozy żywności i produktów rolnych:

Największy serwis
aukcji transportowych

Największy serwis
aukcji transportowych

Zaufani przewoźnicy

Tylko zweryfikowani
Przewoźnicy

97% zadowolonych klientów

Aż 97% zadowolonych
klientów od 2010r.

Wspomagamy ekologiczny transport

Wspomagamy
ekologiczny transport

Opinie

Solidny przewoźnik. Polecam.

wiązki trzcony

Klient: Ryszard M.
,
Trasa: Broniszewo - Kiełcze

Wszystko ok. Sumienny i uczciwy przewoźnik.

1 Paleta z karpami roślin (korzenie bylin zapakowane w pudełkach na jednej palecie)

Klient: Karol Ż.
,
Trasa: Stede Broec - Chełm

Uczciwy I rzetelny. Transport podstawiony na czas gorąco polecam jeśli komuś zależy na profesjonaliście.

Cebula big bag 1000 kg

Klient: Marcin G.
,
Trasa: Goryszewo - Kościuszków

Przygotowanie do transportu

Planujesz przewiezienie artykułów żywnościowych? Szukasz firmy, która zadba o ten niezwykle delikatny oraz istotny towar? Kluczem do sukcesu w transporcie żywności jest przemyślany wybór firmy przewozowej. Zdecyduj się na sprawdzonego przewoźnika spośród licznych firm dostępnych na Clicktrans.pl. 

Transport produktów do spożycia to pojęcie bardzo ogólne. Może obejmować transport zboża, nabiału, drzewek owocowych, produktów mięsnych, napojów alkoholowych czy mrożonek. W przewozie żywności pod żadnym pozorem nie można sobie pozwolić na nieprzestrzeganie ustalonych norm. Zarówno czas, jak również warunki przewozu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi dotrzeć na czas, aby nie spowodowała dolegliwości zdrowotnych u konsumentów. Tutaj czas to nie tylko pieniądz, ale także zdrowie. Więc tempo, ale również sposób przewozu ma niemałe znaczenie.

W czym przewożona jest żywność?

Żywność powinna być przewożona we właściwie dostosowanych do tego pojazdach. Firmy przewozowe muszą przestrzegać prawnych norm. Pojazdy, których używa się w transporcie artykułów spożywczych muszą być zatwierdzone przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik chce transportować mięso bądź artykuły pochodzenia zwierzęcego – pojazdy należy zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Ponadto, kierowca powinien posiadać ważną książeczkę sanepidowską, a wszystkie artykuły  pochodzenia zwierzęcego muszą zostać zarejestrowane przez powiatowego doktora weterynarii.

W jakich pojazdach transportuje się rzeczy do zjedzenia? Samochody przewożące żywność najprościej podzielić na chłodnicze i grzewcze. Można określić kilka typów pojazdów chłodniczych. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie posiadają własnego systemu chłodzenia, ale przynajmniej mają izolowane ściany. Dzięki nim  przewożone produkty trzymają właściwą temperaturę. Druga kategoria to pojazdy chłodnicze. One również mają izolowane boki oraz dach, lecz wyróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który pozwala utrzymać wewnątrz pojazdu temperaturę nawet w okolicy -20°C. Poza tym w przewozie używa się również lodownie, które także mają izolowane ściany, jednakże odróżnia je odmienny mechanizm chłodzenia oparty, np. na lodzie bądź skroplonych gazach.

Jakie są reguły dotyczące przewozu żywności?

Niektóre produkty, takie jak: mrożone owoce morza czy mrożona śmietana z oczywistych powodów muszą być transportowane w temperaturze poniżej 0. Jednak nie należy przyjmować za pewnik, że dotyczy to każdego typu żywności. Produkty mięsne, masło, mleko bądź zboże nie wymagają przewozu w chłodni, lecz zazwyczaj muszą być przewożone w temperaturze podobnej do tej, która panuje w typowych lodówkach. Odpowiednie warunki oraz sposoby transportu produktów spożywczych określa kilka dokumentów. Przede wszystkim jest to ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11.05.2011 r. oraz rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej musi zapoznać się z tymi regulacjami.

Transport produktów spożywczych z firmą transportową

Przewóz spożywki wymaga wykorzystania wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie zorganizujesz samodzielnie. Podczas poszukiwań sprawdź, czy przewoźnik posiada wszystkie niezbędne zezwolenia oraz odpowiedni pojazd. Przekaż konkretne wytyczne odnośnie temperatury i warunków transportu ładunku.Upewnij się, że przewoźnik przyjął do wiadomości wszystkie wskazówki do zlecenia. Im więcej informacji podasz, tym większa szansa na udany transport. Rekomendowane jest skorzystanie z oferty firmy, która zapewnia ubezpieczenie OCP. Daje to możliwość ubiegania się o odszkodowanie w razie ewentualnego zniszczenia towaru. Bogatą bazę sprawdzonych przewoźników znajdziesz w naszym serwisie. Możesz bezpłatnie wystawić ofertę przewozu i ocenić oferowane wyceny a także omówić szczegóły usługi z przewoźnikami. Publikacja ogłoszenia nie jest zobowiązująca, można je wycofać bądź nie zdecydować się na żadnego z usługodawców.

Koszt przewozu żywności

Ceny transportu żywności są szczególnie zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo waga ładunku, wymiary bądź kilometry do pokonania. Tutaj kluczowe znaczenie ma typ transportowanych rzeczy, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, by transportowana żywność dotarła w odpowiednim stanie do punktu docelowego.

Poniżej prezentujemy przykładowe zlecenia transportu produktów spożywczych, które zostały zrealizowane w naszym serwisie:

Dwa worki herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złRoślina orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Cena: 330 złSłoiki z przetworami przewożone w Polsce na dystansie 477 km – cena 120 zł

Planujesz przewiezienie artykułów żywnościowych? Szukasz firmy, która zadba o ten niezwykle delikatny oraz istotny towar? Kluczem do sukcesu w transporcie żywności jest przemyślany wybór firmy przewozowej. Zdecyduj się na sprawdzonego przewoźnika spośród licznych firm dostępnych na Clicktrans.pl. 

Transport produktów do spożycia to pojęcie bardzo ogólne. Może obejmować transport zboża, nabiału, drzewek owocowych, produktów mięsnych, napojów alkoholowych czy mrożonek. W przewozie żywności pod żadnym pozorem nie można sobie pozwolić na nieprzestrzeganie ustalonych norm. Zarówno czas, jak również warunki przewozu mają ogromne znaczenie. Spożywka musi dotrzeć na czas, aby nie spowodowała dolegliwości zdrowotnych u konsumentów. Tutaj czas to nie tylko pieniądz, ale także zdrowie. Więc tempo, ale również sposób przewozu ma niemałe znaczenie.

W czym przewożona jest żywność?

Żywność powinna być przewożona we właściwie dostosowanych do tego pojazdach. Firmy przewozowe muszą przestrzegać prawnych norm. Pojazdy, których używa się w transporcie artykułów spożywczych muszą być zatwierdzone przez Powiatowy Inspektorat Sanitarny. A jeśli przewoźnik chce transportować mięso bądź artykuły pochodzenia zwierzęcego – pojazdy należy zarejestrować w Głównym Inspektoracie Weterynaryjnym. Ponadto, kierowca powinien posiadać ważną książeczkę sanepidowską, a wszystkie artykuły  pochodzenia zwierzęcego muszą zostać zarejestrowane przez powiatowego doktora weterynarii.

W jakich pojazdach transportuje się rzeczy do zjedzenia? Samochody przewożące żywność najprościej podzielić na chłodnicze i grzewcze. Można określić kilka typów pojazdów chłodniczych. Pierwsze to pojazdy izotermiczne, które nie posiadają własnego systemu chłodzenia, ale przynajmniej mają izolowane ściany. Dzięki nim  przewożone produkty trzymają właściwą temperaturę. Druga kategoria to pojazdy chłodnicze. One również mają izolowane boki oraz dach, lecz wyróżnia je system chłodzenia mechanicznego (opartego na agregacie sprężarkowym), który pozwala utrzymać wewnątrz pojazdu temperaturę nawet w okolicy -20°C. Poza tym w przewozie używa się również lodownie, które także mają izolowane ściany, jednakże odróżnia je odmienny mechanizm chłodzenia oparty, np. na lodzie bądź skroplonych gazach.

Jakie są reguły dotyczące przewozu żywności?

Niektóre produkty, takie jak: mrożone owoce morza czy mrożona śmietana z oczywistych powodów muszą być transportowane w temperaturze poniżej 0. Jednak nie należy przyjmować za pewnik, że dotyczy to każdego typu żywności. Produkty mięsne, masło, mleko bądź zboże nie wymagają przewozu w chłodni, lecz zazwyczaj muszą być przewożone w temperaturze podobnej do tej, która panuje w typowych lodówkach. Odpowiednie warunki oraz sposoby transportu produktów spożywczych określa kilka dokumentów. Przede wszystkim jest to ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11.05.2011 r. oraz rozporządzenia do niej wydane. Każda osoba z branży spożywczej musi zapoznać się z tymi regulacjami.

Transport produktów spożywczych z firmą transportową

Przewóz spożywki wymaga wykorzystania wyspecjalizowanej firmy transportowej. Tego nie zorganizujesz samodzielnie. Podczas poszukiwań sprawdź, czy przewoźnik posiada wszystkie niezbędne zezwolenia oraz odpowiedni pojazd. Przekaż konkretne wytyczne odnośnie temperatury i warunków transportu ładunku.Upewnij się, że przewoźnik przyjął do wiadomości wszystkie wskazówki do zlecenia. Im więcej informacji podasz, tym większa szansa na udany transport. Rekomendowane jest skorzystanie z oferty firmy, która zapewnia ubezpieczenie OCP. Daje to możliwość ubiegania się o odszkodowanie w razie ewentualnego zniszczenia towaru. Bogatą bazę sprawdzonych przewoźników znajdziesz w naszym serwisie. Możesz bezpłatnie wystawić ofertę przewozu i ocenić oferowane wyceny a także omówić szczegóły usługi z przewoźnikami. Publikacja ogłoszenia nie jest zobowiązująca, można je wycofać bądź nie zdecydować się na żadnego z usługodawców.

Koszt przewozu żywności

Ceny transportu żywności są szczególnie zróżnicowane. Wpływ na nie ma nie tylko standardowo waga ładunku, wymiary bądź kilometry do pokonania. Tutaj kluczowe znaczenie ma typ transportowanych rzeczy, a przez to warunki jakie muszą być spełnione, by transportowana żywność dotarła w odpowiednim stanie do punktu docelowego.

Poniżej prezentujemy przykładowe zlecenia transportu produktów spożywczych, które zostały zrealizowane w naszym serwisie:

Dwa worki herbaty na trasie międzynarodowej z Belgii do Polski (1177 km) w cenie wynoszącej 300 złRoślina orzech włoski z Niemiec do Polski na trasie wynoszącej 732 km. Cena: 330 złSłoiki z przetworami przewożone w Polsce na dystansie 477 km – cena 120 zł
zobacz cały zwiń

Szukasz transportu?

Transport żywności i produktów rolnych Warszawa już od 110 zł!

Zleć transport